Restoran Vinarije KORAK

PROJEKT

Uređenje interijera restorana Vinarije KORAK

KATEGORIJA

Turizam i ugostiteljstvo

LOKACIJA

Jaska, Hrvatska

REALIZACIJA

2020. 

POVRŠINA

Brutto 450 m2


autori / Amira Čaušević, Saša Košutić, Matea Despot, Ivona Prašnički

rasvjeta / Dean Skira

fotografije / Sanja Jagatić

investitor / KORAK Family Estate

o projektu/

Obiteljsko imanje Korak nalazi se na bregovitim padinama Plešivice okruženo živopisnim seoskim imanjima i osunčanim vinogradima. U sklopu obiteljskog imanja, unutar novoizgrađenog objekta, dobili smo projektni zadatak koji uključuje unutarnje uređenje i opremanje restorana i konferencijske dvorane polivalentnog sadržaja sa pratećim prostorijama, prema najvišim standardima  udobnosti.

Osnovna ideja zahvata bila je urediti prostor koje će biti suvremen, u skladu s visokim zahtjevima modernih fine dining restorana i ekskluzivnih događaja, uz poštivanje lokalne autentičnosti te prirodnog ambijenta plešivičkog vinogorja.

Korišteni materijali u obradama ploha su uglavnom drvo i kamen, nadopunjeni odabranim tekstilima te pregradama izrađenim od stakla i dekorativne bravarije. U prostorima prevladavju tonovi toplih boja te prirodne boje drva.

Namještaj ulaznog prostora restorana kao i dviju sala za objed pomno je odbran kako bi odražavao udobnost, eleganciju i nenametljivost te stvorio intiman ambijent dnevnog boravka. 

Sala za sastanke namještena je minimalistički, namještajem mirnih formi koji mjestimično svojim intenzivnim bojama i oblikovanjem stvaraju potrebne naglaske u prostoru te zbog svoje modularnosti omogućava brzu prilagodbu prostora tipu događanja i broju sudionika. Sala za sastanke opremljena je svom suvremenom prezentacijskom opremom te mini kuhinjom koje funkcioniraju kao oblikovna cjelina sa ostalim elementima prostora.