Villa ZAGREB

PROJEKT

Rekonstrukcija i dogradnja vile Zagreb 

KATEGORIJA

Turizam 

LOKACIJA

 Mali Lošinj, Hrvatska,   Uvala Čikat 

REALIZACIJA

2014.

POVRŠINA

Brutto 1080 m2 


autor / Amira Čaušević

rasvjeta / Dean Skira

fotografije / Tamas Bujnovszky

investitor / "Fil-Adria Turist" d.o.o. 

o projektu /

Projekt preuređenja, rekonstrukcije i dogradnje vile "Zagreb" iz nekadašnjeg "Željezničkog odmarališta" u uvali Čikat u Malom Lošinju još je jedan u nizu građevinskih i kozmetičkih zahvata na spomenutoj lokaciji, čime je dobiven smještajni objekt vrhunskih karakteristika.

Zgrada i vanjski izgled zgrade su pod spomeničkom zaštitom zbog čega je posebna pažnja bila posvećena obnovi i rekonstrukciji pročelja te usklađivanju vanjskog i unutrašnjeg oblikovanja. Preuređenje i rekonstrukcija uključivali su kompletnu sanaciju i rekonstrukciju konstruktivnoga sistema zgrade te usklađivanje s novim standardima, kako za zvučnu i toplinsku izolaciju, grijanje, hlađenje i ventilaciju tako i za kompletno funkcionalno i estetsko uređenje unutrašnjeg prostora, uključivo sve obloge, tkanine i namještaj. 

U okviru iste parcele, uvučen od šetnice, sakriven djelomično visokim borovima, rekonstruiran je polu-ukopani objekt opremljen sadržajem za fitness. Pozicioniran između historicističke vile "Zagreb" i "Staklenog paviljona", luksuzno opremljene vile modernog dizajna, svojim ravnim linijama i staklenim plohama prati stil "Staklenog paviljona" čineći stilski oblikovnu cjelinu. 

Obnovom je obuhvaćena ne samo zgrada već i cjelokupni okoliš zgrade na parceli.