Hotel BELLEVUE

PROJEKT

Unutarnje uređenje smještajnih jedinica

KATEGORIJA

Turizam 

LOKACIJA

 Mali Lošinj, Hrvatska,   Uvala Čikat 

REALIZACIJA

2014.

POVRŠINA

Brutto 3500 m2 


autori / Amira Čaušević, Tatjana Bilek Žurić, Nataša Škarić, Ljerka Kabelka

rasvjeta / Dean Skira

fotografije / Sandro Lendler

investitor / JADRANKA HOTELI d.o.o.

o projektu /

Općenito gledajući, projekt Hotel Bellevue je rekonstrukcija postojećeg hotela Zdravka Bregovca iz 1966. godine koji je nastao u valu izgradnje turističkih objekata kao odgovor na pojavu masovnog turizma.

Obnovljeni hotel poštuje atrijsku tipologiju postojećeg hotela, ali ga i oplemenjuje s novom kvalitetom i suvremenim potpisom koji kroz interijer smještajnih jedinica biva upotpunjen i zaokružen.

Osnovna nit vodilja prilikom uređenja smještajnih jedinica hotela bila nam je pružiti gostu vrhunsku udobnost i odmor za sva osjetila.

U toplom i ugodnom ambijentu soba, u kojem prevladavaju nježne i neutralne boje, prvenstveno dolazi do izražaja elegantan i suvremeni dizajn s pomno odabranim komadima namještaja jednostavnih i mekih linija. Osuvremenjene drvene obloge, vrlo izraženog linijskog uzorka izvrsno se slažu sa zemljanim tonovima bojanih zidova. Cjelokupni ambijenti mjestimično bivaju oživljeni nježno plavim nijansama fotelja i prekrivača te luksuznih naslonjača u boji konjaka čime su prostori oplemenjeni i dobivaju na značaju u funkcionalnom smislu i za koju priliku bivaju zamišljeni.

Bojama, linijama i mekoćom je ostvarena i svojevrsna protočnost koja omogućava vizualno pretapanje unutarnjeg prostora sobe i vanjskog prostora terase, preko kojeg se otvaraju vrhunski pogledi na uvalu i more.